Spring naar inhoud

Verslag externe competitie HSC Stork 2007 – 2008

In de externe competitie deed HSC-Stork 1 het in de 1e klasse prima. Via drie overwinningen, twee remises en twee kleine nederlagen kwam het achttal, waarin Frans Bank topscorer werd, uit op de derde plaats, met slechts een half bordpunt minder dan Almelo 3. ESGOO 4 was in die klasse duidelijk de sterkste, het scoorde drie wedstrijdpunten méér dan de nummers 2, 3 en 4.

Klik hier om naar de SBO-website te gaan voor de resultaten van HSC-Stork 1.

Het tweede en het derde team (zestallen) kwamen in dezelfde 3e klasse uit en moesten het dus ook tegen elkaar opnemen. Dat gebeurde (natuurlijk) al in de eerste ronde. De 4,5 – 1,5 voor HSC-Stork 2 mocht als normaal gezien worden. Aan het eind van de competitie hoorde je echter nog wel een keer zoiets van “Als in de eerste wedstrijd …..”. Hoezo ?? HSC-Stork 2 eindigde samen met MatAdor 2 als gedeeld eerste, met ook een gelijk aantal bordpunten. Het onderlinge resultaat (4,5-1,5) leverde het team uit Wierden het kampioenschap op. Hun remise tegen “ons derde” had voor hen dus geen nare gevolgen.

Klik hier om naar de SBO-website te gaan voor de resultaten van HSC-Stork 2 en HSC-Stork 3.

In het tweede team van HSC-Stork scoorden teamleider Henk Bult en Thomas Hummel het beste en in het derde vielen vooral de resultaten van Christoffel van Assen op.

Het eerste team had in het nieuwe seizoen uit mogen komen in de promotieklasse, omdat andere teams geen gebruik wensten te maken van dat recht. Ook HSC-Stork heeft er van afgezien, omdat het onhaalbaar bleek om voor de zaterdagen gegarandeerd een compleet team achter de borden te krijgen. Het wordt dus weer een jaar (avond) 1e klasse.

Pas op de Algemene Ledenvergadering van de SBO, op 3 september, wordt besloten of in de derde klasse met zestallen, zoals tot nu toe het geval was, of met viertallen zal worden gespeeld. Voor ons betekent dat dus: twee zestallen of drie viertallen in de derde klasse.