Spring naar inhoud

Jeugdschaakvereniging Minerva

Jeugdschaakvereniging Minerva speelt op twee avonden. Op donderdag in het Kulturhus Hasselo (naast winkelcentrum Hasseler Es) aan de Henry Woodstraat en op vrijdag in buurtcentrum ’t Lansink aan de Twijnstraat. We starten om 18:30 en we gaan door tot circa 19:45 (op vrijdag tot 20:00).

Op een ‘gewone’ schaakavond krijgen de kinderen in groepen van maximaal acht kinderen een half uur les. De les is een combinatie van (korte) instructie en daarna zelf onderzoeken. De trainers helpen de kinderen bij het ontdekken van oplossingen. Als de les is afgekomen komen alle groepen bij elkaar en wordt de indeling voor de interne competitie voorgelezen. Bijna alle kinderen hebben een speeltempo van 15 minuten per persoon voor de hele partij. Alleen de (ver)gevorderde kinderen spelen met 30 minuten per persoon voor de hele partij.

Behalve de gewone lesavonden is er ook veel tijd om tijdens clubavonden schaaktoernooien te spelen. Niet alleen ‘gewoon’ schaken, maar ook allerlei speelse varianten waar de lol voorop staat.

Elk jaar organiseert Minerva het Open Hengelo’s Jeugdschaakkampioenschap en een Bughouse toernooi.

Als je geïnteresseerd bent kun je geheel vrijblijvend een paar keer onze clubavond bezoeken. Voor locaties en tijden zie speellocaties. Of meld je direct aan. Op de downloads pagina vind je een aanmeldformulier.

Volg ons ook op facebook.