Spring naar inhoud

2015.12.03: Organisatorische problemen JSV Minerva

Jeugdschaakvereniging Minerva

Een aantal van onze leden is op onze clubavond eerst altijd nog actief als jeugdtrainer bij JSV Minerva. Dit zijn Thomas, Wouter, Fetze, Kees, Vigen en Regobert. 

Om bij ons tijdig aanwezig te zijn verlaten zij Minerva voor dat de les officieel is afgelopen. Hierdoor ontstaat bij Minerva de ongewenste situatie dat Jan Hummel het laatste deel van de les alleen staat voor een groep van minstens 20 kinderen. Dit is niet langer meer vol te houden. Te veel werk komt bij te weinig personen op het bordje.

Als bestuur van HSC vinden wij de ontstane situatie bij Minerva zeer zorgelijk, omdat we een goede jeugdafdeling in Hengelo ook voor ons bestaan van essentieel belang vinden. Hetzij voor de directe doorstroming van jeugdleden naar ons, maar ook voor hen die met goede jeugdopleiding het schaken op latere leeftijd weer makkelijker oppakken hetzij bij ons of bij een andere vereniging. De ervaring van het recente verleden is dat op plaatsen waar de jeugdopleiding verdween ook het senioren schaken hollend achteruit ging.

Wij gaan als bestuur van HSC-Stork met het bestuur van Minerva aan tafel om te zien hoe we gezamenlijk het probleem kunnen oplossen, maar dit vergt wel enige tijd.

Om een voorlopige oplossing te realiseren hebben wij jullie medewerking nodig.

Wat we jullie vragen is of je bereid bent je partij te beginnen om 20.00 uur als je ingedeeld wordt tegen een van de betrokken jeugdleiders (of Joan en Hans want die worden door Fetze opgehaald). We bieden de jeugdleiders hiermee ruimte de les bij Minerva op goede manier af te sluiten.

Een en ander is niet ideaal, we zitten dan met verschillende starttijden van de partijen, maar met goede wil van iedereen is alles op te lossen.

We hopen dat jullie aan deze voorlopige oplossing mee willen werken om zo een goede jeugd schaakvereniging in Hengelo te behouden.