Spring naar inhoud

2019.06.28: Minerva jaarfeest 2019

Het was een mooie opkomst op ons eindfeest dit jaar, 56 kinderen en ouders kwamen langs om het jaar af te sluiten met een bughouse-toernooi!

Voor sommige ouders was dit de eerste keer dat ze gingen bughousen, dus het was wel even wennen! Ook was soms de snelheid van de kinderen nogal intimiderend; hadden ze net een paar zetten gedaan, stonden er al 4 stukken te wachten om in te zetten…

Buiten het schaken waren er genoeg andere dingen te doen, zo waren er andere spelletjes om te doen en kon er gechild worden in de bioscoop. Maar eigenlijk was dat niet nodig, er werd gewoon bijna de hele tijd geschaakt!

Geen feestje zonder lekkers, waarbij we meteen goed begonnen met een ijsje van Franky’s! Maar er waren ook genoeg andere hapjes en chips of popcorn (lekker voor bij de film!)

Na de spannende maar zeer gemoedelijk verlopende strijd om het bughouse kampioenschap, was het natuurlijk tijd om ook de andere prijzen van afgelopen seizoen uit te reiken. De prijzen voor de interne competitie waren al bekend, maar wie zich dit jaar de kampioen van Minerva mocht noemen, moest nog beslist worden. De kampioen Noord heeft daarom tegen de kampioen Zuid gestreden aan het begin van de avond in een zenuwslopende strijd over drie rondes. Na de eerste twee rondes stond het 1-1, zodat de beslissing moest vallen in een Armageddon (5 minuten voor wit, 4 voor zwart, maar zwart heeft voldoende aan remise om te winnen). Maar er viel toch gewoon een beslissing doordat Storm zijn tegenstander mat kon zetten door een foutje van Ynse. Daarmee werd Storm Fallaux kampioen 2018-2019 en een jaar lang trotse bezitter van de Polman Bokaal! De verdere uitslagen van de interne competitie is natuurlijk te vinden op onze website.

De spelers van de JCC werden nog even naar voren gehaald en bedankt voor hun inzet. Dankzij hen hebben we toch mooi 1 ticket in de C-categorie, 1 in de D-categorie en maar liefst 2 in de E-categorie kunnen bemachtigen! Zie hiervoor het verslag JCC en het verslag JCC-E. De eindstand van de JCC competitie voor D en ouder is te vinden op netstand.

Na al deze prijzen moest natuurlijk ook de winnaar van het bughousen nog bekend worden gemaakt. Deze eer ging dit jaar naar het team “Kruisspin”, bestaande uit Thomas en Ewout Kanger, van harte gefeliciteerd!

Allemaal een fijne vakantie toegewenst en tot volgend jaar!