Spring naar inhoud

2018.02.04: Benauwd gelijkspel tegen Drienerlo

Het eerste team van HSC Stork heeft een benauwde remise overgehouden aan de wedstrijd tegen Drienerlo in de Nahand. Hoewel Drienerlo met een mannetje minder begon wisten ze toch een groot deel van de middag uitzicht te houden op de zege.

T HSC-Stork 1769 Drienerlo in de nahand 1818 4 4
1. Anton ter Horst 1702 NO 1 0 Regl.
2. Wahe Boghossian 1757 Anjo Anjewierden 1902 0 1
3. Wouter Lardinois 1943 Maarten Buter 1940 1 0
4. Rudie Hampsink 1833 Henk Nicolai 1952 ½ ½
5. Regobert Eijkelkamp 1892 Dirkjan Knoeff 1789 1 0
6. Hans van Schaaik 1766 Antoni Lebbink 0 1
7. Johnny Hampsink 1674 Daan Stam 1672 0 1
8. Vigen Boghossian 1585 Martin Borggreve 1654 ½ ½

 

Johnny Hampsink kon na krap twee uur spelen de stukken in het doosje doen. Hij had een cruciale centrumpion weggegeven en zou in het vervolg nog meer materiaal kwijt raken. Regobert Eijkelkamp had zichzelf, spelend met zwart, rechtstreeks vanuit de opening in grote moeilijkheden gemanoeuvreerd. De hele partij hing aan elkaar van gooi- en smijtwerk door beide spelers, waarbij Regobert uiteindelijk de gelukkigste was (zie onderstaande stelling).

De partijen van Rudie Hampsink en Vigen Boghossian eindigden in gelijkwaardige remises. Wahe Boghossian moest op het hoogste bord zijn meerdere erkennen in veteraan Anjo Anjewierden. Een bord lager werd Maarten Buter helemaal zoek gespeeld door Wouter Lardinois. Wouter won een pion in een veel betere stelling en binnen 20 zetten was het pleit beslecht.  Bij een tussenstand van 4 – 3 was alleen Hans van Schaaik nog aan het spelen. In een toreneindspel met een pion achter zag hij diverse keren een afwikkeling naar remise over het hoofd. De partij eindigde in een pionneneindspel dat hopeloos verloren was. Toen was Hans er ook wel helemaal klaar mee. De eindstand kwam daarmee op 4 – 4. Gezien de krachtsverhoudingen een acceptabele score voor beide partijen, al schiet ons team er met het oog op het kampioenschap niets mee op. WSG 2 wist in deze ronde te winnen van Max Euwe en gaat sterk aan de leiding met 2 matchpunten voor op HSC Stork.