Spring naar inhoud

2017.09.04: Nieuwsbrief Minerva

Beste ouders en clubgenoten,

In deze nieuwsbrief zetten we een aantal dingen voor u op een rijtje, zodat u goed geïnformeerd het nieuwe schaakseizoen in kunt gaan. LET OP: in het artikel over de Jeugdclubcompetitie staat hoe u uw kind of kinderen kunt aanmelden voor de jeugdclubcompetitie. We gaan er vanuit dat iedereen daaraan meedoet, maar we willen het wel graag zeker weten. Wat kunt u verder allemaal vinden in deze nieuwsbrief:

 

Inhoudsopgave

  1. De scholen zijn weer begonnen
  2. Vrijwilligers gevraagd
  3. Héél veel Minerva-spelers bij het ONJK
  4. Olivia Buijnsters meisjeskampioen, Storm Fallaux derde
  5. Aanmelden voor JeugdClubCompetitie (JCC)
  6. Kweekvijvertraining
  7. Schaakles voor volwassenen
  8. Jeugdleden spelen gratis mee bij HSC Stork
  9. Contactgegevens van het bestuur

 

1.    De scholen zijn weer begonnen

Ook JSV Minerva gaat weer beginnen! Op 7 en 8 september is iedereen weer welkom op de clubavond. We beginnen zoals altijd met een snelschaaktoernooi. De rest van het programma dit jaar staat op de website: http://www.schakendhengelo.nl/jsvmin/. Veranderingen in het trainingsschema kunt u hier nakijken.

De clubavond start altijd om 18:30. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen op tijd binnen zijn? Als uw kinderen een keertje niet komen stellen we het op prijs als u dat van tevoren even aan ons mailt via afmelden@minerva.schakendhengelo.nl .

Schaakpartijen lopen nooit allemaal tegelijk af. Soms willen kinderen na hun partij het liefst gelijk naar huis. Als u het goed vindt dat uw kind voor het einde van de training naar huis gaat, stuur dan even een korte mail om dit te bevestigen naar donderdag@minerva.schakendhengelo.nl of vrijdag@minerva.schakendhengelo.nl.

 

2.    Vrijwilligers gevraagd

Net als elke vereniging draait ook JSV Minerva volledig op vrijwilligers en ouders. Hoe meer mensen iets doen, hoe gemakkelijker het voor iedereen wordt. Bijvoorbeeld voor de trainers, die zich dan volledig op de lessen kunnen richten. Om een bijdrage te leveren hoeft u echt niet te kunnen schaken. U hoeft ook niet op elke clubavond beschikbaar te zijn. U kunt al bijdragen door te helpen met het klaarzetten en/of opruimen van het leslokaal. Of bij het begeleiden van de spelletjes na de interne competitie. Of door (te leren om) een indeling te maken voor de interne competitie. Lijkt het u leuk om iets te doen? Laat het even weten via Ewout Kanger, voorzitter@minerva.schakendhengelo.nl.

 

3.    Héél veel Minerva-spelers bij het ONJK

Van 7 tot en met 12 augustus werd in Borne het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap gehouden. Een recordaantal van 17 Minerva spelers deed aan deze editie mee! Het was weer een superleuk toernooi, ook al deden de meesten van ons niet mee voor de prijzen. Volgend jaar wordt het ONJK gehouden van 6 tot en met 11 augustus.

4.    Olivia Buijnsters meisjeskampioen, Storm Fallaux derde

We hebben een kampioen in ons midden! Olivia Buijnsters werd meisjeskampioen in de FGH-groep van het ONJK en zij heeft zich daardoor geplaatst voor het NK 2018. Nog een succes was er voor Storm Fallaux, hij werd derde in de G-groep. Olivia en Storm, van harte gefeliciteerd!

 

5.    Aanmelden voor JeugdClubCompetitie (JCC)

Om alles wat je leert ook echt in partijen toe te passen moet er natuurlijk veel geschaakt worden. Dat doen we op de clubavonden, maar daarnaast is het ook belangrijk om tegen andere spelers van buiten de club te spelen.

Veel van onze schakers doen al mee aan toernooien, maar nog leuker is het om met een team tegen een team van een andere club te spelen. Dat doen we in de JeugdClubCompetitie (JCC). Vanaf de leeftijdscategorie D (geboren in 2005 of later) spelen we op meerdere avonden. We spelen dan 6 wedstrijden tegen andere clubs. Er worden 3 wedstrijden thuis gespeeld (op vrijdagavond in ‘t Lansink) en 3 wedstrijden spelen we bij een andere club (op hun clubavond).

Schaken als teamsport

Hoewel schaken natuurlijk altijd een wedstrijd tussen twee personen is, is het voor de kinderen erg leuk om zo een paar keer samen op pad te gaan en samen als team te spelen. Ook dit jaar zouden we graag weer kunnen rekenen op veel enthousiasme van onze leden zodat we weer met een aantal teams kunnen deelnemen.

Inschrijving

De teams moeten al in september worden ingeschreven, dus we moeten binnenkort al de teams samenstellen. Als u nu al weet dat uw zoon of dochter (geboren in 2005 of later) graag mee wil doen, kunt u hem of haar opgeven via een mail naar competitie@minerva.schakendhengelo.nl met als onderwerp “Opgave JCC”. Omdat het nogal veel werk is om iedereen persoonlijk te benaderen, zouden we een mail zeer op prijs stellen!

Begeleiding

Per team is er één ouder nodig die als contactpersoon optreedt. Dat wil zeggen dat er een herinnering moet worden gestuurd aan de teamleden dat er weer wordt gespeeld en dat eventueel vervoer geregeld moet worden. Die contactpersoon hoeft zeker niet zelf elke keer mee, dat kan in goed overleg tussen de ouders wel geregeld worden.

 

6.    Kweekvijvertraining

Net als vorig jaar organiseert JSV Minerva dit jaar weer speciale trainingen op zeven vrijdagavonden verspreid over het jaar. De trainers zijn Vincent Vleeming en Frank Kroeze. De trainingen zijn bedoeld voor kinderen die al wat langer schaken. Er zijn twee groepen. De eerste groep heeft een rating van ongeveer 700 tot 1100. De topgroep heeft een rating boven de 1100. Dit is allemaal bij benadering, in overleg met de trainers wordt gekeken welke groep het meest geschikt is. De kosten van deze training zijn circa € 50. Opgeven en/of meer informatie is mogelijk via trainingen@minerva.schakendhengelo.nl.

7.    Schaakles voor volwassenen

Vanaf donderdag 7 september start HSC Stork met een serie van vijf lessen voor volwassenen.  Deze training is vooral bedoeld voor beginnende schakers. In de laatste les organiseren we een rapidtoernooi, dat zijn partijen met een bedenktijd van 25 minuten per persoon. De cursus wordt op vijf donderdagen achter elkaar gegeven. We beginnen om 20:00u in het Denksportcentrum Hengelo, Cesar Franckstraat 36D. Deelname kost € 25. Dit is inclusief een Chessity-jaaraccount. Wilt u meer informatie of wilt u zich gelijk inschrijven? Mail dan even naar trainingen@minerva.schakendhengelo.nl.

 

8.    Jeugdleden spelen gratis mee bij HSC Stork

Leden van JSV Minerva kunnen gratis meespelen bij de volwassenen van HSC Stork. Elke donderdag vanaf 20:00u wordt er gespeeld in twee competities. In de ‘korte’ competitie wordt gespeeld met 1 uur bedenktijd per persoon. Dit kan vooral een interessante optie zijn als je zeker wilt weten dat het niet héél laat wordt. In de ‘lange’ competitie hebben beide spelers 2 uur bedenktijd per persoon.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Leden van Minerva kunnen zich uiterlijk 10 minuten voor aanvang van de partij melden en dan wordt er een indeling gemaakt. Uiteraard is iedereen welkom bij HSC Stork; sowieso kan er vier keer meegespeeld worden om te kijken of het bevalt.

 

9.    Contactgegevens van het bestuur

Ten slotte nog even de contactgegevens van het bestuur van JSV Minerva. Deze gegevens zijn ook terug te vinden op onze website.

Ewout Kanger Voorzitter voorzitter@minerva.schakendhengelo.nl
Nanke Bosscha Penningmeester en ledenadministratie penningmeester@minerva.schakendhengelo.nl; ledenadmin@minerva.schakendhengelo.nl
Petra Droste Secretaris secretaris@minerva.schakendhengelo.nl
Regobert Eijkelkamp Coördinator trainingen trainingen@minerva.schakendhengelo.nl
Timco Visser Coördinator externe competitie competitie@minerva.schakendhengelo.nl