Spring naar inhoud

2015.02.27: Ups en downs kenmerkend voor competitieverloop

We zijn 10 ronden verder na ons vorige overzicht van het competitieverloop. Is er in de top van het klassement veel veranderd in die periode? Niet wat de namen betreft, maar er hebben tussentijds wel wat verschuivingen plaats gehad, er is wél écht wat gebeurd.

Bij het begin van deze verslagperiode, ronde 15 t/m 24, stond Wouter Lardinois nog ongeslagen bovenaan. Door een remise en het missen van een ronde raakte hij de koppositie kwijt aan Regobert Eijkelkamp, die voorlopig maar twee ronden van die status kon genieten. Door de kleine onderlinge verschillen en doordat de concurrenten de punten van elkaar afpakten nam Han Kuik, die drie weken daarvoor nog de vijfde plaats bezette, stiekem de eerste plaats over. Die weelde duurde voor Han ook maar drie weken, daarna verloor hij drie keer op rij en dat bracht hem terug op de vijfde plaats. Dat gaf Regobert de kans om middels twee zeges en evenzoveel remises het heft weer in handen te nemen. Hij heeft nu in punten een ruime voorsprong op Sjaak Piest, maar één nederlaag van Regobert kan al weer een wisseling van de wacht betekenen.

Sjaak begon deze periode op plaats 4 en zakte door één nederlaag, tegen Regobert, en drie afzeggingen naar plaats 6, maar drie opeenvolgende overwinningen, op natuurlijk niet de minste tegenstanders, brachten hem naar de tweede plek. En Wouter Lardinois dan? Wouter bleef tot en met ronde 20 wel ongeslagen, maar het waren allemaal ‘halfjes’. De eerste nederlaag van het seizoen leed hij daarna tegen Regobert, maar hij behield wel zijn derde plaats, met een kleine voorsprong op Thomas Hummel. Thomas begon de serie van 10 ronden nog met een ‘nul’ en viel daardoor nét buiten de top-tien, maar deed het daarna bijzonder goed: vijf overwinningen en twee remises, met als voorlopig resultaat dus een vierde plaats. Daan Stam, die aan een sterke reeks bezig is, Rudie Hampsink die na 4 nederlagen in 7 ronden nu weer aan het opkrabbelen is en Johnny Hampsink bezetten op een vrije ruime achterstand de plaatsen 6 t/m 8.

Vermeldenswaard is zeker ook het optreden van enkele nieuwe spelers in de competitie. Sander Roesink heeft na 7 partijen een positieve score, Erwin Reinderink heeft er al 18 partijen opzitten en daarin een score van precies 50% behaald en Hovik Grigorian blijft daar na 15 partijen net iets onder.

Gerrit Alberink

Competitieleider