Spring naar inhoud

2014.12.05: Geen grote verschuivingen in interne competitie

We hebben in de interne reguliere competitie inmiddels 14 van de 39 geplande ronden achter de rug en kunnen al wel enkele conclusies trekken. Hoewel er in de onderste regionen vaak ook leuke partijen gespeeld worden, met soms verrassende wendingen, richt de aandacht zich natuurlijk vooral op de wedstrijden waarbij de toppers van onze club betrokken zijn en op de stand in het bovenste deel van de ranglijst.

Als we de stand, op één derde van de competitie, vergelijken met de eindstand van het vorige seizoen zijn er bij de eerste tien maar twee nieuwe namen te vinden. De plaatsen van de geëmigreerde Murad Rauf en de nog maar weinig actieve Rik Suurmond zijn nu ingenomen door Hizir Sarimehmet en Daan Stam. Zes van de tien hoogstgeplaatsten hebben inmiddels 10 wedstrijden in de reguliere competitie meegespeeld, de anderen één of twee minder. Dat komt mede doordat er ook aandacht is voor de twee andere disciplines, rapid en snelschaken. Wouter Lardinois is als enige nog steeds ongeslagen en heeft een minieme voorsprong op Rudie Hampsink, die zijn enige nederlaag leed tegen Wouter. De andere partij tussen de beide koplopers, licht afgescheiden van de rest, eindige onbeslist. Regobert Eijkelkamp blijft voorlopig nog het dichtst in de buurt. Hij heeft al twee remises tegen Wouter op zijn naam staan. Vlak achter Regobert staan Han Kuik en de kampioen van vorig jaar, Sjaak Piest, die natuurlijk te maken heeft met het feit dat iedereen van de regerend kampioen wil winnen.

In de rapid-competitie staat na drie ronden alleen Regobert Eijkelkamp nog op een 100% score. Thomas Kanger en Stef Kienhuis zijn de naaste belagers, zij hebben beide een half puntje achterstand.

Er zijn inmiddels ook twee avonden besteed aan snelschaken, waarbij respectievelijk 5 en 9 ronden werden afgewerkt. Sjaak Piest en Wouter Lardinois brachten het in de tweede ronde tot 7 punten en Johnny Hampsink, die in de reguliere competitie plaats 8 inneemt, blijft met 6,5 punt dicht in de buurt.

De snelschaak- en de rapid-competitie worden afgewerkt op avonden waarop ook een ronde van de ‘gewone’ competitie gespeeld kan worden. Zij die ook rapid of snel spelen moeten dus op die avonden een keuze maken. Dit heeft natuurlijk wel invloed op het aantal punten dat ze in de verschillende disciplines kunnen behalen.