Spring naar inhoud

Hengelose toernooien

Per jaar worden op de vrijdagavonden ook een tweetal toernooien georganiseerd die openstaan voor zowel leden als huisschakers. Beide toernooien worden gespeeld in Verkeerstuin Breemars, vrijdagse thuishaven van Minerva.

Het Open Hengelo’s Kampioenschap, georganiseerd door HSC-Stork, was in het verleden een volwassenentoernooi met twee niveaugroepen waaraan ook jeugd vanaf een bepaald niveau deelnam. Aan het toernooi is een derde niveaugroep toegevoegd speciaal bedoeld voor jeugdigen tot 12 jaar of een jeugdrating < 800. Het kampioenschap is voor iedereen die mee wil doen. Dus zowel voor clubschakers als voor huisschakers. De niveaugroepen A en B spelen lange partijen, 1½ uur p.p.p.p. met bijtelling. Voor niveaugroep C geldt een speeltempo van 30 minuten p.p.p.p. met bijtelling. Na de zeven speelrondes worden niet alleen de Hengelo’s kampioenen in de verschillende categoriën gehuldigd, maar is er ook een speciale prijs voor de Beste Huisschaker.

Naast dit toernooi worden er nog (veel) meer toernooien in Hengelo georganiseerd. Sommige door één van beide schaakverenigingen, andere door de Stichting Schaakpromotie Hengelo of door Stichting Caïssa. Het gaat hierbij vooral om zg. grand prix toernooien die meetellen voor de SBO grand prix. Bekende toernooien zijn het Jan Krul caravantoernooi, het Bedrijfssnelschaaktoernooi en het Euro Chess Tournament / Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap. De meeste toernooien staan open voor zowel clubleden als huisschakers.