Spring naar inhoud

2017.12.18: Nieuwsbrief JSV Minerva

 

Inhoudsopgave

  1. Eerstvolgende clubavond 2018
  2. Schaken in de vakantie
  3. Ontwikkeling van de clubavond
  4. Opbrengst Grote Clubactie
  5. Bedrijfssnelschaaktoernooi vrijdag 16 maart
  6. Penningmeester gezocht
  7. Jeugdleden spelen gratis mee bij HSC Stork
  8. Contactgegevens van het bestuur

 

1.    Eerstvolgende clubavond 2018

JSV Minerva gaat de komende weken met Kerstvakantie. We starten het nieuwe jaar weer op de eerste donderdag/vrijdag na de vakantie, dus op 11 en 12 januari. De rest van het programma dit jaar staat op de website: http://www.schakendhengelo.nl/jsvmin/. Veranderingen in het trainingsschema kunt u hier nakijken.

De clubavond start altijd om 18:30. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen op tijd binnen zijn? Als uw kinderen een keertje niet komen stellen we het op prijs als u dat van tevoren even aan ons mailt via afmelden@minerva.schakendhengelo.nl .

Schaakpartijen lopen nooit allemaal tegelijk af. Soms willen kinderen na hun partij het liefst gelijk naar huis. Als u het goed vindt dat uw kind voor het einde van de training naar huis gaat, stuur dan even een korte mail om dit te bevestigen naar donderdag@minerva.schakendhengelo.nl of vrijdag@minerva.schakendhengelo.nl.

 

2.    Schaken in de vakantie

Een vakantie zonder schaken is natuurlijk ook maar saai. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te schaken. Voor de oudere jeugd zijn er bijvoorbeeld de persoonlijke kampioenschappen van de SBO. Die worden gehouden in het Denksportcentrum in Hengelo, dus dat is lekker dichtbij. Spelen op Chessity kan ook; als kinderen willen dat een van de trainers hun virtuele rugzak vullen met taken, laat het dan even weten via de chat in Chessity! We zitten zelf ook niet elke dag op Chessity, maar we beloven dat we zo snel mogelijk een leuk takenpakketje samenstellen. Helemaal op maat nog wel.

Na de kerstvakantie zijn er snel al weer zaterdagtoernooien; op 13 januari in Nijverdal en op 20 januari in Ommen. Misschien een goed idee om op tijd een carpool-afspraak te maken?

 

3.    Ontwikkeling van de clubavond

JSV Minerva is vanaf het begin van 2017 bezig geweest om een nieuwe invulling te geven aan de clubavond. Daarvoor zijn we overgestapt naar Chessity, met het idee dat kinderen thuis kunnen oefenen met het digitale materiaal. We hebben ook de kinderen opgesplitst in een aantal trainingsgroepen.

Een van de dingen waar de trainers nu aan werken is om een duidelijker verband te leggen tussen Chessity (wat de kinderen thuis doen) en het lesaanbod op de clubavond. Een van de dingen die we hebben gedaan is om per groep een overzicht op onze website te zetten van de onderwerpen die we in elke groep behandelen. Hieraan zijn hyperlinks gekoppeld zodat kinderen snel (thuis) meer kunnen oefenen.

Op dit moment merken we dat een aantal kinderen nogal vrijblijvend kiest om wel of niet op de clubavond te verschijnen. Dat is niet goed voor de andere groepsleden en het maakt het heel moeilijk om een opbouw in de lessen aan te brengen. Natuurlijk kan niet elke les een feestje voor iedereen zijn. Als u merkt dat uw kind er langere tijd geen lol (meer) in heeft, laat het ons dan weten. Misschien kunnen we er samen iets aan doen.

4.    Opbrengst Grote Clubactie

Een aantal kinderen is heel actief geweest om loten voor onze club te verkopen. Heel erg veel dank daarvoor! De opbrengst voor onze club was iets meer dan € 250. We gaan dit geld gebruiken om in het voorjaar van 2018 een leuke activiteit te organiseren voor alle leden van Minerva.

 

5.    Bedrijfssnelschaaktoernooi vrijdag 16 maart

Huh? Een bedrijfssnelschaaktoernooi en een jeugdschaakvereniging? Wat heeft dat met elkaar te maken? Op vrijdagavond 16 maart organiseren de beide Hengelose schaakverenigingen het 39e bedrijfssnelschaaktoernooi. Hieraan doen teams van 4 spelers aan mee die (zoveel mogelijk) bij één bedrijf werken. Het is dus een toernooi voor volwassenen.

Een aantal trainers van Minerva zal op deze avond bij het bedrijfssnelschaaktoernooi aanwezig zijn voor de organisatie van dit evenement. De clubavond van Minerva komt daardoor te vervallen en de kweekvijvertraining op die avond zal worden verzet. Wij broeden nog op een leuke ‘compensatie’ voor de vrijdagkinderen, in de vorm van een activiteit op een andere dag.

Lijkt het u leuk om met een team mee te doen met het bedrijfssnelschaaktoernooi, dan kunt u zich nu alvast aanmelden via bedrijven@schakendhengelo.nl.  Dat mag met mensen van uw organisatie zijn, maar als het lukt om vier ouders via Minerva te organiseren dan bent u ook van harte welkom. Het maakt niet uit op welk niveau u schaakt, teams worden op speelsterkte in verschillende poules ingedeeld. Een kanttekening: het bedrijfssnelschaaktoernooi is géén jeugdschaaktoernooi!

 

6.    Penningmeester gezocht

Bij de algemene ledenvergadering van november is Nanke Bosscha niet verrassend als penningmeester herkozen voor een nieuwe termijn. Zij stopt echter na deze termijn. Dat betekent dat wij vanaf het seizoen 2018-2019 zoeken naar een nieuwe penningmeester. Het is helemaal niet veel werk en je helpt om het jeugdschaken in Hengelo levendig te houden. Als je belangstelling hebt, kun je om te beginnen eens contact met Nanke opnemen. Alle contactgegevens van het bestuur staan onder aan deze nieuwsbrief.

 

7.    Jeugdleden spelen gratis mee bij HSC Stork

Leden van JSV Minerva kunnen gratis meespelen bij de volwassenen van HSC Stork. Elke donderdag vanaf 20:00u wordt er gespeeld in twee competities. In de ‘korte’ competitie wordt gespeeld met 1 uur bedenktijd per persoon. Dit kan vooral een interessante optie zijn als je zeker wilt weten dat het niet héél laat wordt. In de ‘lange’ competitie hebben beide spelers 2 uur bedenktijd per persoon.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Leden van Minerva kunnen zich uiterlijk om 19:50 melden en dan wordt er een indeling gemaakt. HSC Stork speelt in het Denksportcentrum, Cesar Franckstraat 36D te Hengelo.

Heb je geen zin om elke donderdag te komen? Dan is het ook een optie om alleen in de vakanties te komen schaken. HSC Stork speelt namelijk gewoon door in de schoolvakanties. Voor het precieze speelschema kun je ook eens in de agenda van HSC Stork kijken op onze website.

 

8.    Contactgegevens van het bestuur

Ten slotte nog even de contactgegevens van het bestuur van JSV Minerva. Deze gegevens zijn ook terug te vinden op onze website.

Ewout Kanger Voorzitter voorzitter@minerva.schakendhengelo.nl
Nanke Bosscha Penningmeester en ledenadministratie penningmeester@minerva.schakendhengelo.nl; ledenadmin@minerva.schakendhengelo.nl
Petra Droste Secretaris secretaris@minerva.schakendhengelo.nl
Regobert Eijkelkamp Coördinator trainingen trainingen@minerva.schakendhengelo.nl
Timco Visser Coördinator externe competitie competitie@minerva.schakendhengelo.nl