Spring naar inhoud

2017.09.16: Eerste team verslaat SV Borne in eerste ronde promotieklasse

Net als in de eerste ronde van het vorige seizoen heeft het eerste team van HSC Stork haar tegenstander uit Borne verslagen. Ook nog eens met dezelfde cijfers: 4,5 – 3,5.

T HSC-Stork 1703 Herikon bv/Borne 1767
1. Wahe Boghossian 1757 Patrick Munster 1965 0 1
2. Wouter Lardinois 1943 Lex Griffioen 1932 1 0
3. Hans van Schaaik 1766 Norbert Waanders 1815 ½ ½
4. Regobert Eijkelkamp 1892 Paul Formanoij 1777 1 0
5. Johnny Hampsink 1674 Bert van den Akker 1716 ½ ½
6. Thomas Kanger 1572 Henk Eillert 1629 1 0
7. Anton ter Horst 1702 Jos Muller 1685 ½ ½
8. Anja Campmans 1320 Erik Witteveen 1619 0 1

Onderstaand verslag is een bewerkte versie van het verslag op de website van SV Borne.

De wedstrijd tussen Regobert Eijkelkamp en Paul Formanoij was twee dagen eerder al vooruit gespeeld. Beide heren leken zich bij voorbaat prima te kunnen verzoenen met een rustige remise. Paul manouevreerde zich echter al vanuit de opening in een kansloze positie door een stuk weg te blunderen. Na 90 minuten zaten de stukken al weer in het doosje.  De stand werd gelijk getrokken doordag Anja Campmans op het laatste bord verloor. Johnny Hampsink aanvaardde graag een remiseaanbod in een stellicht die voor hem slechter was. Op het eerste bord speelde Wahe Boghossian tegen Patrick Munster. Met de snelle ontwikkeling die Wahe de laatste jaren heeft doorgemaakt hebben wij er alle vertrouwen in dat Wahe voor ons nog belangrijke punten gaat pakken. Vandaag was dat niet het geval, Patrick won. Op het zevende bord speelde Anton ter Horst met zwart tegen Jos Muller. De opening ging lekker voor zwart maar toch ergens niet goed gespeeld want Jos kreeg kans voor een koningsaanval en deed dat met het Paard i.p.v. met een loperoffer. Toen het paard echter onmiddellijk daarna toch terug moest was de kans verkeken en de partij remise. Hans van Schaaik speelde op het derde bord tegen Norbert Waanders. Hans had een kwaliteit meer, maar zijn tegenstander streed heel dapper met alles wat hij had om de tegenstander onder druk te zetten. Dat lukte en het moment dat hij zeker de kwaliteit terug ging winnen was het remise aanbod juist getimed en geaccepteerd. Tussenstand 2½ – 3½. Het zag er dus goed uit voor SV Borne.
Wouter Lardinois speelde op het tweede bord tegen zwaargewicht Lex Griffioen. Lex wilde graag revanche op de nederlaag van nog geen jaar terug. Dat kwam er niet van. Met een listige combinatie veroverde Wouter een stuk en het was voorbij. Toen ging het voor Borne ook op het laatste bord mis. Henk Eillert had het beste van een loper-paard eindspel met een verre vrijpion. Goed voor een punt zou je denken. Henk liet zich met een paardvork de loper afnemen en de jonge Thomas Kanger, die vorig jaar op bord 8 nog van Erik verloor, was nu de man of the match.