Spring naar inhoud

Uitslagen ronde 14

Overzicht voor ronde 14, gespeeld op 7 december 2017

 

Lange partijen

Wit

 

Zwart

 

Uitslag

Wahe Boghossian Jan Manenschijn 1-0
Hans van Schaaik Regobert Eijkelkamp ½-½
Rudie Hampsink Wouter Lardinois ½-½
Vigen Boghossian Fetze Elgersma 0-1
Kees Kranenburg Thomas Kanger 1-0
Peter Hofstee Henk Bult 0-1
Jan ten Heggeler Bert Polman ½-½
Han Kuik Hizir Sarimehmet 1-0
Korte partijen

Wit

 

Zwart

 

Uitslag

Harry Scholtens Henk Dekkers 1-0
Gert-Jan Aardema Anita Merkon 0-1

 

De ranglijsten voor de beide competities krijgen enigszins vorm. Omdat de gespeelde partijen over twee ranglijsten zijn verdeeld, zijn er in elke competitie nog niet veel wedstrijden gespeeld. Daarnaast valt het op als spelers vaak “afwezig met geldige reden” zijn geweest. Daarvoor krijgt een speler méér punten dan wanneer hij of zij ‘gewoon’ afwezig is. Wanneer is een speler “afwezig met geldige reden”?

  • Als een speler op de clubavond een partij speelt in de externe competitie in een team van HSC Stork
  • Als een speler in de week van een clubavond een partij speelt in de externe competitie in een team van HSC Stork. De speler moet dit dan wel in diezelfde week doorgeven aan de interne competitieleider!
  • Als een speler werkzaamheden doet voor HSC Stork die alleen op de clubavond uitgevoerd kunnen worden. Bijvoorbeeld trainingen geven aan (aspirant) clubleden.

Daarnaast kan een speler ook “oneven” zijn. Meestal vraagt de interne competitieleider aan het begin van een speelronde of er mensen vrijwillig “oneven” willen zijn – als dit aan de orde is. Niemand komt naar de club om niet te spelen en we proberen dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen.

Een gedachte over “Uitslagen ronde 14

  1. Rudie schreef:

    De waardering bij afwezig met geldige reden vind ik veel te royaal. Nu krijg je bij de 2 uurs partij en bij de 1 uurs partij 2/3 van je eigen punten. Dus als je bovenaan staat ben je 100 punten waard. Ben je afwezig met geldige reden dan krijg je dus bij de twee uurs competitie 66,7 punten en ook bij de 1 uurs competitie 66,7 punten.

    Mijn voorstel is om dit aan te passen. Ben je afwezig met geldige reden dan krijg je voor de competitie  waar je de meeste partijen gespeeld hebt 2/3 van je eigen punten en voor de competitie waar je de minste partijen gespeeld hebt 1/3 van je eigen punten. Heb je toevallig in beide competities evenveel partijen gespeeld dan gaat de 2/3 naar de 2 uurs partijen en 1/3 naar de 1 uurs partijen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *