Spring naar inhoud

Intern

Clubavonden
Tijdens de clubavonden van Minerva beginnen we met de uitdaagcompetitie. Als de spelers 1 of 2 wedstrijden gespeeld hebben, begint het lesgedeelte. Er wordt lesgegeven volgens de stappenmethode. Dit gebeurt in kleine groepen van spelers met een gelijkwaardig niveau. Ook wordt er gewerkt in de stappenboeken.
We sluiten de avond af met een wedstrijd voor de interne competitie.

Chocoladetoernooi
Elke donderdag of vrijdag voor de schoolvakanties is er een chocoladetoernooi. De winnaars en verliezers krijgen als prijs een lekkere reep. Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom op deze avonden.

Schaakvarianten
Af en toe spelen we varianten, zoals doorgeefschaak, weggeefschaak, weigerschaak of extinction chess.

Regionale toernooien en competities
Leden van Minerva spelen op regionaal niveau zowel individueel als in teamverband. Hieronder volgt een korte opsomming van de mogelijkheden om binnen de regio lekker veel wedstrijden te schaken:

Jeugd Grand-Prix
Gemiddeld 1 x per maand organiseert een bij de Schaakbond Overijssel aangesloten vereniging een jeugd GP toernooi. Individueel wordt er op alle niveaus gestreden om de punten en de bekers. Zie voor de actuele stand de website van de Schaakbond Overijssel.

Persoonlijke Kampioenschappen (PK)
De PK’s zijn jaarlijkse toernooien waarin op leeftijdscategorie wordt gestreden voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen.

Jeugd Club Competitie (JCC)
In teams van 4 spelers, ingedeeld op leeftijd, speelt Minerva tegen teams van andere verenigingen in de regio. Ook hier zijn NK plaatsen te verdienen. Daarnaast speelt het hoogste team van Minerva in een landelijke competitie.

Meer info over de regionale toernooien en competities vind je op de site van de Schaakbond Overijssel